Halaman

Isnin, 27 Disember 2010

Kek Harijadi

Simple kek choc moist+krim ganache dan kek cheese bluebery+fresh fruit ni diode oleh adikku utk celebrate b'day suami & anknya. TQ ina enjoyed the cakes!!!



KEK CHEESE BLUEBERY



SIMPLE KEK CHOC MOIST GANACHE

Sabtu, 25 Disember 2010

Kek Fondant




Kek coklat ganache disalut dgn fondant di ode oleh teman lama (kak ana) utk majlis pertunangan adik iparnya . Dia nk tema ada colour hijau.Ni la yg terhasil. TQ diucapkan semoga berpuas hati ... esk lusa blh ode lagi hehe..

Kek Fondant

Selasa, 30 November 2010

Student pertamaku






Sahabat baikku Yati duduk setaman dgn ku sedari dulu mmg teringin & beriya2 nk blaja mendeko kek ..katanya ank2nya sgt suka mkn kek yg selalu dia oder drku . Sering kali mendgr rayuannya akhirnya terbuka jua pintu hatiku nk mencurahkan sedikit ilmu yg tdk seberapa nie.Yati nie mmg x tau bab apa2 ttg mendeko kek nie.. tp stlh serba sedikit ku tunjuk cara2 membuat bunga dan basketwave lihat la hasilnyer .. cantik pd pandangan ku utk first timer..blh kalah aku dibuatnyer hehe..Okey lps nie blh buat sendiri ..mesti ank2 merasa amat bangga dpt merasa air tgn mamanya sendiri .

Isnin, 29 November 2010

Bluebery cake


Di ode ole my regular customer Azizah dr Indahpura ..nama pun sama hehe..utk mkn2 katanya

Kek lapis



Kek lapis choc cheese, Kek Lapis asam manis & kek lapis choc cheese di ode oleh officemate my hubby...Terima kasih diucapkan

cheese tart, pandan butter cake



Dh lama teringin nk buat cheese tart & pandan cake baru berkesempatan nk buat ...ehemm mmg sdpp..sapa nk oder blh calling sya hehe..

Ahad, 17 Oktober 2010

Barbie Doll cake



Kek barbie doll ni di ode oleh Puan Geetha yg friendly tu for birthday x silap ank sedara dia . HAPPY BIRTHDAY DIUCAPKAN..TQ for ode & pujian tu hehe.. semoga happy menikmatinya.

Ode kek lapis


Kek lapis coklat cheese 3 biji, kek lapis choc. cadbury 1 biji di ode oleh officemate my husband. TQ di ucapkan .

Ahad, 3 Oktober 2010

Wedding cake 3 tiers (buttercream layer bluebery)


Di ode oleh diana untuk majlis persandingannya . X dpt ambik foto secara detail dh rushing terlupa plk . Masa hantar kt rmh pengantin baru teringat nk ambik gambar. any way thank a lot for Diana & SELAMAT PENGANTIN BARU semoga kekal hingga ke akhir hayat .

Sabtu, 2 Oktober 2010

Kek Minnie Mouse




Di ode oleh raudah utk birthday anknya . Ramah sungguh raudah ni mcm dh lama kenal. Raudah ni ode 2 biji minnie cake satu utk dibawa ke tadika anknya & satu lg utk mkn sendiri katanya. Time kasih raudah harap berpuas hati .

Kek Bluebery Freshcream



Di ode oleh yati utk birthday anknya . Dia ni dr bln puasa dh request baru skrg sya free nk buatkan . Time kasih yati krn sabar menunggu hehe... Selang 3 jam tya dia kek ok x dia ckp dh licin ank dia kejakan .
salam semua... demam raya dh nk berakhir , terima kasih kepada semua yg telah mengode produk dr izza bakery , harap semua berpuas hati dan tidak serik berurusan dgn izza bakery yg baru nk bertatih ni. Ada satu ode yg teringin sya abadikn dlm blog ni iaitu hamper raya . He he.. tiada pengalaman langsung dlm membungkus hamper ni ... sya terima je ode ni dr seorg kwn tp dia kata jgn melebihi budget dia . So ini la hasilnya wlaupun ank sya kata mcm hamper ala2 pengantin hehe ... mcm kelakar pun ada . Nasib baik kwn tu kata ok . Tapi x pe first time buat .. blh blaja dr pengalaman. Nxt time blh improve lg .




Ahad, 8 Ogos 2010

Tempahan kek untuk Hari Raya 2010

Dah lama x update blog ni ... kesian blog ni terbiar nasib baik ada jiran sya yg baik hati tolong mengindahkannya .. tk k nor . Walau pun agak terlewat utk entry oder 4 raya akibat kesibukan yg x pernah abis di tambah plk pc buat hal . Kepada sesiapa yng berminat utk menempah kek untuk hari raya tempahan telah dibuka . Sesiapa yg berminat boleh la call hp 017 7060040 @ email kat saya ya!!!


Kek Lapis Ais Krim 7x7 - RM50


Kek lapis Asam Manis (campuran tpg+badam+perisa strawberry)7x7 -RM52


Kek Lapis Prun 7x7 - RM52


Kek Lapis Betawi 7x7 -RM50

.
Kek Lapis Cheese Coklat 7x7 - RM52


Kek Lapis Blueberi 7x7 - RM52


Kek Lapis Cadbury 7x7 - RM59


Kek lapis cranberi 7x7 - RM52


kek lapis asam manis( menggunakan tpg biskut)7x7 - RM52


Kek kukus buah 7x7 - RM38

***BERAT SEMUA KEK DI ATAS 1 KG +++ ***

Sabtu, 10 Julai 2010

Kek steambuttercream hantaran





Di ode oleh ima utk majlis pertunangan ank sdaranya, time kasih diucapkan kerana sering mengorder kek drpd saya.

Khamis, 8 Julai 2010

Bluebery cake lagiii





Di ode oleh linda, kwn & kakak nya . Lupa plk nk tya sapa namanya... semuga puas hati dan bergembira menikmatinya .

Jumaat, 11 Jun 2010

Cupcakes frosting buttercream & bunga drp fondant




Di ode oleh suhada utk hantaran ..suhada ni pernah ode kek kawin & hantaran dulu ni kira repeat ode . Time kasih diucapkan lain kali blh ode lg hehe!!1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...